Bedriftspresentasjon med workshop: Computas, 5. september

Heisann folkens! Nå er det klart for semesterets første bedriftspresentasjon. Bedriften er Computas, som i år stiller med en spennende workshop i praktisk sikkerhetstesting. Du kan møte opp en halvtime tidligere hvis du har problemer med oppsettet av programvaren som skal brukes, så vil Computas sine representanter hjelpe deg med dette.

Presntasjonen og workshopen legges denne gangen til auditorium A i Allégaten 66 ved siden av Institutt for fysikk og teknologi. Det vil bli servert pizza og brus under presentasjonen, slik at alle har nok energi til workshopen som følger. Etter workshopen blir det mingling og forfriskninger med Computas sine representanter.

Oppmøte blir altså klokken 16:15 utenfor auditorium A i Allégaten 66, torsdag 5. september. Ikke ved Store auditorium på HiB som vanligvis!

Vær snill og les beskrivelsen nedenfor, og meld deg på ved å klikke her!

Geir Smestad
Bedriftsansvarlig

Velkommen til praktisk sikkerhetstesting basert på OWASP Top 10 og WebGoat. Torsdag 5. september kommer Computas til UiB for å gi en innføring i sikkerhet og sårbarheter på den morsomste og mest effektive måten: ved hands-on hacking av OWASPs webapplikasjon.

Ta med PC’n for en «hands on keyboard»-workshop. Vi vil guide dere gjennom sikkerhetstestingen ved hjelp av slides, videoer og live koding på storskjerm. Workshopen er ment som en kort totimers introduksjon til praktisk sikkerhetstesting og er lagt opp til å være hands-on. Workshopen vil være basert på OWASP sitt WebGoat-prosjekt, der dere som deltakere blant annet skal forsøke å stjele kredittkortinformasjon fra en usikret webløsning.  WebGoat kan installeres på Windows, Linux, Mac OS X og FreeBSD.

Det er en fordel  om du på forhånd har lastet ned og installert følgende:

Du kan også benytte disse verktøyene om du er kjent med dem fra før:

Om du opplever problemer eller vanskeligheter med installasjonen er det fint om du møter opp en halvtime tidligere så skal vi forsøke å hjelpe deg med dette.

Som deltaker forventes du å ha:

 • God forståelse for programmering fra ett eller flere programmerings- eller skriptspråk.
 • Kjennskap til HTML og SQL
 • Egen PC med ferdig installert WebGoat (to personer kan dele PC)

Velkommen!

3 comments

 1. Ikke sikkert at jeg kan installere alle programmer til morgen pga pc min er fra jobben og vil pga sikkerhet/begrensinger. Kan jobbe sammen med en annen.

  Mvh
  Luis A. soto

 2. Jeg innser at dette er lovlig sent, men om mulig vil jeg gjerne melde meg på i dag. Jeg håper at det er plass/mulighet til å få dette til, men om ikke så kommer jeg til neste presentasjon/workshop. 🙂

 3. Erik, send mail til: geir (punktum) smestad (at) student (punktum) uib (punktum) no
  Evt. kontakt geir på facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published.