Computas: Bedriftspresentasjon med workshop i programmering for semantisk web, tirsdag 5. mars

Denne er åpen for studenter på alle trinn, men krever forkunnskaper innen programmering for at du skal få utbytte. Husk også å ha med egen bærbar, eller gå sammen med noen andre som har. Strømuttak blir lagt opp til alle.

Workshopen starter klokken 16.15, og vil foregå i Auditorium B i Allégaten 66, som ligger et par minutter gange unna Høyteknologisenteret. Etter at vi er ferdige her drar vi til Høyteknologisenteret for øl og pizza. Det blir også kjøpt inn alkoholfri drikke og litt cider.

Tekst fra Computas:

Semantisk Web er den nye generasjonen av web, ofte referert til som «the web of data». Den tradisjonelle weben er bygget opp rundt interlenking av dokumenter, mens den Semantiske Weben omhandler interlenking av ting og konsepter. Med andre ord innebærer den Semantiske Weben å tilføre maskinlesbar metadata til tingene vi beskriver på internett, noe som øker datainteroperabiliteten på tvers
av systemer og applikasjoner. Denne workshopen vil gi et innblikk i hvordan man enkelt kan utvikle Semantisk Web-applikasjoner i Java, ved bruk av Apache Jena-rammeverket. Workshopen vil gi en innføring i arkitekturen til den Semantiske Weben og konseptet «Linked Data», inkludert manipulasjon og interlenking av RDF-data, SPARQL-spørringer og REST API for å interagere med «the web of data».

Forkunnskaper: Kjennskap til programmering, gjerne Java

Studentene trenger: PC (Windows eller Linux) eller Mac

Utviklingsmiljø blir delt ut på USB stick på workshopen.

Varighet på workshopen: ca 2 timer

Påmelding

Vel møtt!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.